Обичай себе си, за да можеш да обичаш и другите

DATE
03.02.2023

Какво всъщност е  "любовта към себе си"?

 Хората се стремят да бъдат съвършени. Перфекционизмът днес е считан за по-голяма ценност от любовта към самите нас.

 Когато говорим за любовта към себе си е лесно да си представим някой, който чете книги за самопомощ или прегръща дърво, но любовта към себе си е много повече от това. Проучвания показват, че именно тази любов е ключът към психическото благополучие и държи настрана депресията и тревожността.

 Денят на влюбените по традиция се свързва с романтичната любов на двойките. Но за да обичаме някй друг – първо трябва да знаем как да обичаме самите нас. Само тогава, ще можем пълноценно да се отдадем на връзка с друг човек. Затова тази година, решихме, че вместо празник на влюбените имаме чудесна възможност да посветим малко време на самите нас.

 И все пак, в Bulgaria Mall - 14-ти февруари ще е ден за празнуване на любовта във всичките ѝ форми! Докато отделяме време, за да покажем любовта и привързаността си един към друг обаче, нека не забравяме да проявяваме същата любов и доброта и към самите нас. 

 Не бъдете скептични. Уверяваме ви, че любовта към собствената ни личност е също толкова важна, колкото и всеки друг вид любов. Тя е основата, върху която процъфтява всяка друга връзка. Затова нека си обещаем да се грижим за себе си, да бъдем добри и съпричастни към неуспехите си, да не се съдим строго и да се отнасяме към себе си със същата любов и уважение, с които се отнасяме към другите. Ако те го заслужават, защо да не го заслужава събственат ни личност?

 Знаете ли, че когато хората са уверени в себе си и в своята личност, е по-вероятно да привлекат и поддържат здрави връзки. Освен това любовта към себе си може да помогне на хората да поставят здравословни граници и да общуват ефективно - и двете неща са важни за успешната връзка, не мислите ли?

 

Умението да обичаме е необходима част от живота ни.

 То не само дава чувство на сигурност и защита, но и помага да се развиват психологическите и физиологическите ни нужди.

 Умението да обичаме е необходимо и за здравословното ни развитие. Да, точно така! Когато се обичаме, нашият мозък произвежда окислителни молекули, които ни помагат да се справяме с нервния стрес. И не само - те помагат да се поддържа здравословното развитие на нашето тяло.

 Умението да обичаме е необходимо за социалното ни развитие. Когато се обичаме, ние се свързваме с други хора и задоволяваме потребността си от социална пронадлежност. Това помага да се справяме с емоционалния стрес.

 

 Любовта е безкрайно пътешествие! 

 Важно е да я практикуваме всеки ден, а Денят на влюбените е чудесна възможност да си припомним значението на грижата за себе си. Чудесна възможност да отделим време да се погрижим за нас самите и да правим неща, които ни радват – просто така!

 И тъй като ние от Bulgaria Mall те обичаме – те каним да се включиш в нашата игра. Може да спечелш един куп награди, с които да се поглезиш; да си угодиш, да си обърнеш внимание и да се почувстваш по-добре.Следи каналите ни в социалните медии за повече детайли!

 Как да участваш? Много просто:

  •  Ела в Bulgaria Mall между 3 и 13 февруари.
  • Снимай се на вдъхновяващата стена в атриума, с една от нашите вдъхновяващи картички.
  • Публикувай снимката в своя профил в Instagram като пост и/или като стори.
  • Отбележи Bulgaria Mall - @bugariamall и сложи #BulgariaMallТеОбича.
  • Профилът ти трябва да е публичен, за да можем да го видим. 
To top