DATE
01.10.2022

Разкриват тайните на зоофризьорството в Bulgaria Mall

Грижата за домашните любимци е по-важна за някои стопани от грижата им за самите тях. Какво трябва да знаем – разберете на 1 октомври от специалистите на Българската грууминг асоциация

Със смяната на сезоните и приближаването на хладните месеци все повече стопани на кучета и котки си задават въпроса, кои са новите тенденции за добър и здрав вид на техния любимец и има ли такива в грижата за четириногите им приятели. Най-добре ли е да се спазват златните правила, изпитани и наложени с години или има развитие в областта.

От мола на бул. „България“ са се постарали да намерят отговорите на всички потенциални въпроси, които се отнасят до поддръжката и грижата за домашните любимци. Екипът на търговския център организира събитието „Тайните на зоофризьорството“, съвместно Българската грууминг асоциация и очаква всички „родители“ на четириноги тази събота (1 октомври 2022 г.) от 10:00 до 18:00 часа. Сцена на действие и демонстрация на фризьорски и грууминг процедури е ниво +1 в Bulgaria Mall, където зоофризьори и специалисти ще демонстрират уменията си. В атриума на партерен етаж на просторния мол всички собственици на домашни любимци ще могат да разговарят със специалисти и да получат най-добрите съвети точно за породата на своя питомец.

Професията на груумърите отскоро е официално призната в България. Това е многопластова дисциплина, която изисква умения в различни области - занаят на красотата, граничещ с изкуство.

Един груумър е не само „спа служител“  за животни, а и кинолог и зоопсихолог, добър комуникатор и презентатор. Той знае как да предразположи животното да се чувства спокойно и да не се стресира от процеса на привеждане в по-добър естетически външен вид. Груумингът разбира се е много повече от това – обучените зоофризьори умеят да изпълняват процедури, подходящи за здравето на кучетата и котките. Като почистване на зъбите, изрязване на нокти и др.

Събитието е безплатно за всички посетители на Bulgaria Mall.

Наскоро приключи и септемврийската кампания на търговския център – „#ДайЗнак“, посветена на пътната безопасност.

Какви безплатни събития готвят от мола за посетителите си – следете на сайта www.bulgariamall.bg

To top