Попитай моториста на 25.09 в Bulgaria Mall

DATE
25.09.2022
Част от събитията на кампания #ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

Дата: 25.09.2022
Начален час: 16:00
Място: сцената в атриума, Bulgaria Mall
Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ е информационна кампания за пътна безопасност, ориентирана към най-малките. Нейната цел е да повиши безопасността на децата по пътищата, като ги срещне с участниците в движението, представи им по интерактивен и интересен начин основните правила за движение и пътни знаци и ги информира за някои от опасностите, които биха могли да възникнат.
Инициативата е насочена към повишаване на ключовите знания за безопасно поведение на пътя, като така подпомогне предотвратяването на пътни инциденти. Тя също цели да развие увереност и чувство за отговорност у най-малките. Информационната кампания е инициирана от Bulgaria Mall, подкрепяна от Widows Sons Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria, Държавната агенция по пътна безопасност, Сороптимист Съюз България, Организация „Деца на борда“ и други партньорски организации.
На 25.09.2022 от 16:00 часа, на сцената в атриума на Bulgaria Mall, най-малките участници в движението по пътищата ще се срещнат с мотористи, за да ги разпитат за любовта им към мотора, усещането за свобода и завладяващата страст на тяхното хоби. Децата ще "ПОПИТАТ МОТОРИСТА" как да повишат своето внимание и ангажираност на пътя, как да се пазят от възникващите опасности, като ще научат за някои вълнуващи мото-истории и полезни практики от опита на мотоциклетиста.
Преди това, най-малките ще имат възможност да се докоснат до мотоциклетите, които ще бъдат паркирани в редица пред Bulgaria Mall на бул. "Тодор Каблешков".
Вярваме, че с всеобщи усилия ще успеем, по нетрадиционен и интригуващ начин, да поставим акцент върху безопасността на пътя. Всеки от нас е активен участник в пътното движение, а ценностите се създават първо у най-малките. А децата могат да бъдат сериозен коректив нали? 
To top