DATE
05.03.2020

24-ти международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

24-ти международен филмов фестивал

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

в подкрепа на българското кино

И тази година подкрепяме Международния филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival), извоювал с годините признанието на световната кинообщност, акредитиран от FIAPF и включен в класацията на сп. „Variety” сред 50-те топ-фестивала за киноиндустрията. Той представи пред вярната си публика и многобройните международни гости най-актуалните творби от световното и българското кино.

 

Фестивалът се организира от Арт Фест, под патронажа на Столична община като е част от Календара на културните събития на София за 2020 година, в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA (Creative Europe Media) на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

* * *

24-тият София Филм Фест се открива на 12 март в Зала 1 на НДК с премиерата на филма на режисьора Александър Косев - „Петя на моята Петя“. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до края на март. Специална програма в Дома на киното, свързана с ретроспективи и други събития, ще подготви публиката с очакване за фестивала от 2 март.

 

To top