DATE
03.02.2020

СПЯЩАТА КРАСАВИЦА – и в Деня на влюбените в Кино Арена

БАЛЕТ В ТРИ ДЕЙСТВИЯ И ПРОЛОГ

САМО НА 12, 14 и 16 ФЕВРУАРИ

Сезон 2019/20 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян представя постановката на Кралския балет „Спящата красавица“, първоначално хореографирана от Мариус Петипа, съчетана с раздели, създадени специално за Кралския балет от  Фредерик Аштън, Антъни Доуел и Кристофър Уелдън и красивата музика на Чайковски.

Киноаудиторията ще се очарова от фантастичен актьорски състав с участието на Лорен Кътбертсън като принцеса Аврора и Федерико Бонели като принц Флоримунд. В „Спящата красавица“ са някои от най-емблиматичните балетни изпълнения, като Rose Adage и Vision Pas de deux. Прожекциите са в Деня на влюбените, 14 февруари, както и на 12, и 16 февруари.

Програмата по кина и градове е обявена на сайта на киното: www.kinoarena.com

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

 Балетът „Спящата красавица“ е по едноименната приказка. Сърдитата Карабоса, която не е поканена на кръщенето на принцеса Аврора, решава да си отмъсти, като произнася проклятие: Когато Аврора порасне, да убоде пръста си на вретено и да умре. Феята на Люляка променя магията така че, вместо да умре, принцесата да изпадне в дълбок сън, от който да я събуди красив принц.

На 16-ия си Рожден ден, Аврора наистина убожда пръста си и попада в омагьосан сън, а Феята на Люляка довежда принц Флоримунд, за да я събуди с целувка и след това двамата да вдигнат сватба.

Постановките на Ковънт Гардън в киносалоните предлагат на публиката най-доброто място в залата и изключителни задкулисни кадри и интервюта. Публиката по света вече никога не е далеч от представленията в Кралската опера. „Спящата красавица“ се излъчва в над 1000 кина в 53 страни по света.

хореография Мариус Петипа

допълнена от Фредерик Аштън, Антъни Доуъл, Кристофър Уелдън

Музика ПЬОТР ИЛИЧ ЧАЙКОВСКИ

Сценарий Иван Всеволожский

Диригент Бари Уордсуорд

  

Времетраене: 180 мин. с два антракта.

С български субтитри

НА 3, 7 И 8 МАРТ ОЧАКВАЙТЕ „БОХЕМИ“ С УЧАСТИЕТО НА СОНЯ ЙОНЧЕВА.

Точно за празника 8 март!

To top