Дата
21.07.2018

Кралският балет представя нова постановка на великолепния класически балет на Чайковски

 КРАЛСКИЯТ БАЛЕТ ПРЕДСТАВЯ НОВА ПОСТАНОВКА НА ВЕЛИКОЛЕПНИЯ КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ НА ЧАЙКОВСКИ С ДОПЪЛНИТЕЛНА ХОРЕОГРАФИЯ НА ЛИЪМ СКАРЛЕТ И СЦЕНОГРАФИЯ НА ДЖОН МАКФАРЛЕЙН.

  18, 21 и 22 ЮЛИ 2018

 

Сезон 2017/18 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян завършва с един от най-обичаните балети за всички времена.

Прожекциите на Лебедово езеро са на 18 юли от 19:00 часа, 21 юли от 18:00 часа и на 22 юли от 16:00 часа.

Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното:

https://www.kinoarena.com/bg/movie/lebedovo-ezero

 

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

 

Лебедово езеро заема специално място в репертоара на Кралския балет от 1934 год. насам. През този сезон Кралският балет предлага нова постановка с допълнителна хореография на Лиъм Скарлет. Като остава верен на версията на Петипа – Иванов, Скарлет внася нов поглед към този класически балет, в сътрудничество със сценографа Джон Макфарлейн.

По време на лов принц Зигфрид попада на ято лебеди. Той е очарован, когато един от лебедите се превръща в красивата девойка Одета. Но тя е омагьосана и може да възвръща човешкия си образ само през нощта.

Лебедово езеро е първият балет на Чайковски. Днес той се радва на признанието на най-любимия класичски балет, но изненадващо получава лоши отзиви след премиерата си през 1877 год. След постановката на Мариус Петипа и Лев Иванов от 1895 год. Лебедово езеро се превръща не само в балетна класика, но и в неразделна част от популярната култура. Успехът му се дължи не само на симфоничната мощ на неговата музика, но и на поразяващата хореография на Петипа и Иванов.

 

Хореография МАРИУС ПЕТИПА И ЛЕВ ИВАНОВ

Допълнителна хореография ЛИЪМ СКАРЛЕТ

Музика ПЬОТЪР ИЛИЧ ЧАЙКОВСКИ

 

Времетраене: 180 мин. с два антракта

 

 

To top