Дата
08.04.2019

Колекция Пролет/Лято 2019 от Benetton

BLOW UP!

Свежият и модерен стил от колекция Пролет/Лято 2019 на United Colors of Benetton е изълнен с инди референции и лозунги от социалните мрежи.

ДАМСКА колекция

Британска поп култура за колекцията Пролет/Лято 2019. Стил, който е свързан с изчистени линии, но нахални цветове, изрязани елементи и живи нюанси. Преди всичко, както всички знаем, в ДНК-то на Benetton винаги е пристъствало нещо повече от еклектича тъкан. Базираният бранд в Тревизо започва своята лятна колекция с “colour block“ модели, тениски и спортни суитчъри, които напонят за визиите от 70-те години на футболните тениски, анцузи, носени като ежедневна дреха, както и прилепнали елегантни тънки якета. Присъства също така и трикокото като важен елемент – с добавени плитки и в цветове като меланж и добавени жакардови принтове. Pepper cover – създава фантастичен микс от спорт, наследство и в известна степе обновена тренди визия.

В допълнение към всичко това, колекцията съдържа и парки, дъждобрани, вдъхновени от стила на 60-те – изключително цветен винил, класически мотористки якета, но в по-свежи цветове и освежени с тартанови елементи или ивици, които допринасят за по-съвременната им визия. Пропорциите също са британски – остри и с контрстиращи обеми с ясно изразено свободно движение, повлияни от градската среда. Материите са памук, овча вълна /която се включва в много от пуловерите, декорирани със слогани от социалните мрежи/, меки панталони и лен. Многопластност иот интензивни, живи цветове в комбинация от малко бял цвят, който да допринесе за романтичния привкус. Цветният деним е задължителен, както и по-сладникавите модели с висока талия, които се предлагат и в избелен вариант. За по-нежна лятна визия има линия, която въплъщава в себе си цветя, волани и къси топове и блузи, които да се използват за така модерното „наслояване“ на дрехите.

 

МЪЖКА колекция

Ежедневните линии също доминират в мъжката колекция, а памукът и принтовете допринасят за свежата колекция, изпълнена от пълноцветен терапевтичен стил. Якета с три копчета, якета с джобове и олекотени връхни дрехи с елегантни, но освободени линии са основните елементи от летния градски стил, вдъхновен от виията на конкретни емблематични рок икони. Дискретното използване на тартан, каре и черти се миксира с лежерни суитчери с големи двуцветни графики. Само един подобен суитчер на United Colors of Benneton e нужен, за да завършите всеки аутфит – затова и фокусът в останалата част от колекцията /тениски, панталони и връхни дрехи/ е върху базовия минимализъм, но с интересни детайло като двойни ивици по ръкавите, високи яки, брандирани ципове, винтидж лога и слогани от Инстаграм. Експлоия от цветове – от червено до най-бледото розово – и от зелено тип лайм до цвят тютюн. Сам избери.

To top