Кино Арена представя ДОН КИХОТ БАЛЕТ

Дата
06.04.2019

кино Арена ПРЕДСТАВЯ ДОН КИХОТ

 БАЛЕТ В ПРОЛОГ И ТРИ ДЕЙСТВИЯ

 3, 6 и 7 април 2019

 

 *Прожекцията на балета ще се проведе на 6 април в кино Арена Делукс.

ТРИУМФ НА ЛЮБОВТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО В ЖИЗНЕРАДОСТНАТА ПОСТАНОВКА НА КАРЛОС АКОСТА.

 

Сезон 2018/19 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян има удоволствието да ви представи балета от сцената на Ковънт Гардън „Дон Кихот“.

Прожекциите са на 03 април от 19:00 часа, 06 април от 18:00 часа и на 07 април от 16:00 часа. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното:

https://www.kinoarena.com/bg/movie/don-kihot

 

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

 

Историята на Сервантес за смелия рицар е извор на вдъхновение за безброй художествени интерпретации. Хореографът Мариус Петипа създава този блестящ балетен спектакъл за приключенията на човекът от Ла Манча и неговия верен оръженосец Санчо Панса. В центъра на сюжета е любовната история между младите Базилио и Китри.

Карлос Акоста избира този жизнерадостен класически спектакъл за своята първа постановка на сцената ма Кралския балет. Неговата изпълнена с енергия интерпретация дава възможност на цялата трупа да блесне в ролите на буйни селяни, страстни цигани и дори на фантастични цветя. Историята следва Дон Кихот в неговото живописно пътуване, за да почете своята въображаема благородна дама - Дулсинея. Слънчев, очарователен, забавен и затрогващ,  "Дон Кихот" е балет, изпълнен с вдъхновяваща емоция и изумителна балетна техника.

ХОРЕОГРАФИЯ КАРЛОС АКОСТА

ПО МАРИУС ПЕТИПА

МУЗИКА ЛУДВИГ МИНКУС

АРАНЖИМЕНТ И ОРКЕСТРАЦИЯ МАРТИН ЙЕЙТС

 

ВРЕМЕТРАЕНЕ:

170 мин. включително един интервал

To top