ДАМА ПИКА - ОПЕРА В ТРИ ДЕЙСТВИЯ

Дата
16.02.2019

Кино Арена представя:

 ДАМА ПИКА

ОПЕРА В ТРИ ДЕЙСТВИЯ

 13, 16 и 17 февруари 2019

 

ГИБЕЛНИ СТРАСТИ И ЗАВЛАДЯВАЩА МУЗИКА В БЕЗСМЪРТНАТА ДРАМА НА ЧАЙКОВКСИ.

 ВЛАДИМИР СТОЯНОВ – БАРИТОН С ДЕБЮТ В КОВЪНТ ГАРДЪН В РОЛЯТА НА КНЯЗ ЕЛЕЦКИ В ДАМА ПИКА.

 

 езон 2018/19 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян продължава с трагичната опера на П. И. Чайковски „Дама Пика“.

Прожекциите са на 13 февруари от 19:00 часа, 16 февруари от 18:00 часа и на 17 февруари от 16:00 часа. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното: www.kinoarena.com

 *В кино Арена Делукс (ниво 3 в Bulgaria Mall) постановката ще бъде представена на 16 февруари. 

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

 

„Дама Пика“ е написана във Флоренция, в началото на пролетта на 1890. Литературната основа на либретото е едноименната повест на Александър Пушкин. Великата опера на Чайковски разказва историята на Герман, който е силно романтичен герой, с буйни страсти и огнено въображение. „Дама Пика“ е премиерен спектакъл на Кралската опера, реализиран от известния норвежки режисьор Щтефан Херхайм. Историята, посветена на любовните терзания е под диригентството на Антонио Папано и с участието на невероятни изпълнители, сред които българския тенор Владимир Стоянов, латвийския тенор Александрас Антоненко и холандското сопрано Ева-Мария Вестбрук.

 

МУЗИКА П. И. Чайковски

РЕЖИСЬОР Щтефан Херхайм

ДИРИГЕНТ Антонио Папано

 

ГЕРМАН  Александрас Антоненко

ЛИЗА  Ева-Мария Вестброк

КНЯЗ ЕЛЕЦКИ  Владимир Стоянов

ГРАФИНЯТА  Фелисити Палмър

 

 

 

To top