Кино Арена Делукс представя МАЙЕРЛИНГ - балет в три действия на 10 ноември

Дата
10.11.2018

МАЙЕРЛИНГ

БАЛЕТ В ТРИ ДЕЙСТВИЯ

Само на 10 и НОЕМВРИ 2018г. в кино Арена Делукс

ОПАСНИ СТРАСТИ, СЕМЕЙНИ ТАЙНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТРИГИ СЕ ПРЕПЛИТАТ В ЗАШЕМЕТЯВАЩАТА ХОРЕОГРАФИЯ НА БАЛЕТА НА КЕНЕТ МАКМИЛАН – МАЙЕРЛИНГ. ВДЪХНОВЕН ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНИ СЪБИТИЯ.

 

Киносезон 2018/19 на Кралската Опера в Лондон, който кината Арена показват ексклузивно, стартира на 7 ноември. Новият сезон включва 11 оперни и балетни спектакли, в които участват световноизвестни оперни изпълнители и звезди на балета, между които Майкъл Фабиано, Йонас Кауфман, Анна Нетребко и Ева-Мария Вестбрук. За радост на българската публика в този сезон ще видим и чуем българския тенор Владимир Стоянов, в „Дама Пика“.

Сезонът ще бъде открит с въздействащата постановка на Кралския балет Майерлинг (7, 10 и 11 ноември) на хореографа Кенет Макмилън, за който билетите са вече пуснати в продажба:

https://www.kinoarena.com/bg/movie/mayerling

„Майерлинг“ е класика в репертоара на Кралския Балет със своята дълбочина, завладяващи образи и една от най-трудните роли, създавана някога за балетист. Кенет МакМилън създава сложна хореография в центъра, на която е изтерзаният наследник на Хабсбургската империя, коронованият принц Рудолф.

От самото начало на балета величието на Австро-Унгарския дворец контрастира с тайни, афери и политически интриги, които водят към кулминацията на историята – двойно самоубийство.

Многобройният състав разгръща пищността на спектакъла, изпълненията на солистите придават отличителен характер на балета, а танците по двойки са шедьовър на чувствеността. „Майерлинг“ със своя интензитет, лудост и страст доказва, че понякога истината е по-скандална от измислицата.

 

 Хореография: Кенет МакМилан

Музика: Ференц Лист

Диригент: Коен Кеселс

 

Принц Рудолф - Стивън Макре

Баронеса Мери Ветсера  - Сара Лам

 

Времетраене: 195 мин. с два антракта

 

За Програмата на Киносезон 2018/19 можете да се информирате от приложения плакат, на www.kinoarena.com и на място в кино Арена Делукс.

To top