DATE
12.05.2018

Кралският балет отбелязва 100 ГОДИНИ ЛЕНАРД БЪРНСТЕЙН с програма по негова музика в кино Арена

КРАЛСКИЯТ БАЛЕТ ОТБЕЛЯЗВА 100-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕНАРД БЪРНСТЕЙН С ПРОГРАМА ПО НЕГОВА МУЗИКА ОТ ХОРЕОГРАФИТЕ УЕЙН МАКГРЕГЪР, ЛИЪМ СКАРЛЕТ И КРИСТОФЪР УИЛДЪН

 

Сезон 2017/18 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян продължава с един възхитителен балет, вдъхновен от творчетвото на американски пианист, диригент и композитор Ленард Бърнстейн.

Прожекцията в Bulgaria Mall на „Сто години Ленард Бърнстейн“  е на 12 май от 18:00 часа.

Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното: www.kinoarena.com

 

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

 

Ленард Бърнстейн е един един от първите американски композитори, които получават признание както от публиката, така и от критиката. В неговият разнообразен стил могат да се открият елементи от джаз, модернизъм, традиционна еврейска музика и бродуейски мюзикъл. Много от композициите му са изключително подходящи за танц, a сътрудничеството му с бродуейския хореограф Джеръм Робинс води до създаването на модерната класика Уестсайдска история. За да отпразнува 100-годишнината от рождението на композитора, Кралската опера обединява усилията на трима от своите най-добри хореографи, за да отдаде почит на многообразната и изключително танцувална музика на Бърнстейн.

Програмата включва две световни премиери на творби с хореография на Уейн Макгрегър и Кристофър Уилдън, които за първи път работят по музика на Бърнстейн. В центъра на програмата е възобновената премиера на The Age of Anxiety, създаден през 2014 год. от Лиъм Скарлет с музика от Втората симфония на Ленард Бърнстейн. Както симфонията, така и балета са вдъхновени от произведения на У.Х. Одън – майсторът на модерната поезия, чиито произведения отразяват атмосферата на несигурност и романтични заблуди в периода след Втората световна война.

 

Хореография УЕЙН МАКГРЕГЪР, ЛИЪМ СКАРЛЕТ, КРИСТОФЪР УИЛДЪН

Музика ЛЕНАРД БЪРНСТЕЙН

 

Времетраене: 180 мин. с два антракта

To top