Балет Копелия в кино Арена Делукс

Дата
25.01.2020

КОПЕЛИЯ 

БАЛЕТ В ТРИ ДЕЙСТВИЯ

САМО НА 25 и 26 януари

 

 

 Сезон 2019/20 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно, представя изключителния балет Копелия.

Прожекциите са на 25 и 26 януари.

Програмата по кина и градове се обявява на сайта на киното: www.kinoarena.com

 Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

 Очарователен и забавен разказ за любов, пакости и механични кукли. Класика от репертоара на Кралския балет, балетът е по хореография на основателката на Кралския балет, Дам Нинет де Валоа. Хореографията е технически сложна и изисква безупречност от танцьорите.

Кино аудиторията ще бъде завладяна от превъзходен актьорски състав с участието на прекрасната Марианела Нуньес като фееричната Сванилда, Вадим Мунтагиров като нейния любим Франц и Гари Авис в ролята на магьосника д-р Копелиус.

Д-р Коппелий има красива дъщеря - Копелия. Франц е много ядосан да я вижда как седи на балкона на доктора. Годеницата на Франц, Сванилда, е много разстроена. Тя и приятелите й влизат в къщата и откриват, че Копелия е една от няколкото механични кукли в натурален размер, направени от доктора. Д-р Копелий отвлича Франц; той планира да го превърне в човешка жертва и по този начин да даде възможност на Копелия да оживее. Сванилда обаче успява да спаси Франц, като кара механичните кукли да танцуват и по този начин да отвлече вниманието на Копелиус, за да могат тя и Франц да избягат.

За щастие д-р Копелиус не е такъв злодей, какъвто изглежда и в заключителния акт сключва мир със Сванилда и Франц, които вече могат да отпразнуват сватбата си.

 Постановките в киносалоните на Кралската опера предлагат на публиката най-доброто място в залата и изключителни задкулисни кадри и интервюта. Публиката по света вече никога не е далеч от представленията в Кралската опера. Копелия се излъчва в над 1000 кина в 53 страни по света.

 

Постановка и хореография Нинет де Валоа

По Лев Иванов и Енрико Чичетти

Музика ЛЕО ДЕЛИБ

Сценарий Шарл Нютер и Артур Сен-Леон

По „Пясъчният човек“ на Ернст Хофман

Диригент Бари Уордсуорд

 

Сванилда        МАРИАНЕЛА НУНЬЕС

Франц              ВАДИМ МУНТАГИРОВ

Д-р Копелиус   ГАРИ АВИС

Бургмайстер    КРИСТОФЪР СОНДЪРС

Кръчмар           ЕРИКО МОНТЕС

 

Времетраене: 176 мин. с два антракта.

С български субтитри

 

НА 12, 14 И 16 ФЕВРУАРИ ОЧАКВАЙТЕ ЛЮБИМИЯ НА ВСИЧКИ БАЛЕТ „СПЯЩАТА КРАСАВИЦА“. ТОЧНО ЗА ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ!

To top